10 rare

Balsamic Borgo among Italian excellences selected by Saveur

Every year, over 300 of the best Italian food producers si riuniscono a Firenze per una fiera dedicata alle eccellenze gastronomiche del nostro Paese. Tra le specialità più rare e preziose selezionate da Saveur, stands out The Borgo del Balsamico, riconosciuto per la sua autenticità e per l’attenzione alla qualità nella produzione dell’Aceto Balsamico.

Nell’articolo di Craig Cavallopublished in Saveur, are presented 10 rare Italian products da aggiungere alla propria dispensa, e tra questi non poteva mancare il nostro balsamico, apprezzato per la sua profondità di sapore e per il sistema intuitivo di etichettatura che guida il consumatore nella scelta perfetta.

Find out what makes it special The Borgo del Balsamico e perché è stato selezionato tra le eccellenze italiane più ricercate, ecco una breve traduzione dell’articolo:

The True Balsamic: The Balsamic Borgo

Nel cuore dell’Emilia Romagna, Cristina and Silvia Crotti passionately carry on the family tradition in the production of Balsamic Vinegar. Thanks to their vision, The Borgo del Balsamico is now distinguished by an intuitive labelling system that helps consumers choose the right product for each use in the kitchen.

Bottles are divided into three colours - yellow, orange and red – che indicano l’età dell’aceto, dal più giovane al più maturo. Ogni variante offre un’esperienza sensoriale unica:

  • Yellow: giovane e vivace, con un’acidità naturale spiccata
  • Orange: un perfetto equilibrio tra acidità e dolcezza
  • Red: più denso e vellutato, con una dolcezza intensa dovuta alla concentrazione naturale degli zuccheri nel tempo

As Cristina Crotti points out: “Oggi è fondamentale fornire informazioni chiare ai consumatori. Siamo costantemente bombardati da dati che spesso non informano realmente.”

Thanks to this philosophy, The Borgo del Balsamico continues to offer an authentic and transparent product, perfect for enhancing every dish with the true flavour of traditional balsamic.

Scopri di più e guarda l’articolo completo di Craig Cavallo on saveur.com

Borgo of Balsamic Italian excellence Saveur

Articles you might be interested in:

the-balsamic-cook

The Borgo present in Cook's 'LE SORELLE DEL BALSAMICO'.

In September 2021 another unexpected surprise: Cook magazine, the Corriere della Sera food supplement, chose us among the 20 women of food ...
Find out more →
telva-spain-balsamic

Telva in spain presents the Balsamic Borgo

Telva magazine reports on the charm of the Borgo Telva, the most widely read women's lifestyle magazine in Spain, has always been a point of reference for ...
Find out more →

Traditional Balsamic Vinegar of Reggio Emilia PDO - official video

Today we present the official video of the Consortium for the Protection of Traditional Balsamic Vinegar of Reggio Emilia PDO. Every drop of it is a treasure. Thus we ...
Find out more →
Shopping Basket
it_IT
Scroll to Top